Logedosoft Ne Yapar?

Logedosoft, 2018 yılında Bursa'da kurulmuştur.


Şirket, makine üretimi, oluklu mukavva, ambalaj çözümleri, endüstriyel mutfak, talaşlı imalat, lazer kesim ve e-ticaret sektörlerinde kullanılmak üzere müşteriye özel yazılım çözümleri sunmaktadır.


Logedosoft'un sunduğu hizmetler arasında web yazılımı, mobil uygulama geliştirme, veritabanı yönetimi, e-ticaret sistemleri gibi çeşitli yazılım çözümleri yer almaktadır.


Şirket, müşterilerine çözümlerinin yanı sıra proje danışmanlığı ve teknik destek hizmetleri de sunmaktadır.


Logedosoft, müşteri portföyünde Türkiye'nin önde gelen üretim odaklı çalışan şirketler bulunmaktadır.


Özetle, Logedosoft, özellikle makine üretimi, metal işleme, endüstriyel mutfak üretimi, tekstil ve ambalaj sektörlerinde faaliyet gösteren müşterilerine özel yazılım çözümleri sunan bir Türk yazılım şirketidir.



Özetle Neden Logedosoft?

Misyonumuz: İşletmelere doğru araçları, kaliteli hizmetlerle sunarak firmaların gerçek potansiyellerinin ortaya çıkarılmasıdır.

Vizyonumuz: İşletmelere sunulan yazılım çözümlerinin demokratikleştirilmesi ile karşılıklı kazan ortamının sağlanmasıdır.


Bu sonuçlara nasıl vardık?


Aslında her şey bir soru ile başladı.


Ülke ekonomisine en büyük katkıyı nasıl sağlarız?


Ülke ekonomisinin yapı taşlarından birisi KOBİ'lerdir.


Peki KOBİ'ler çok daha az maliyetle çok daha kaliteli ürünler / hizmetler sunmaya başlarsa ne olur?


Yurtdışına satışları artarsa ne olur?


Üst segmentte ki büyük markaları rahatsız etmeye başlarlarsa ne olur? Onlarında atılım yapması gerekir.


Bizce KOBİ'lere doğru araçları verebilirsek, kaliteli danışmanlık hizmetleri verebilirsek herkes kazanır.


Dolayısıyla misyonumuz : İşletmelere doğru araçları, kaliteli hizmetlerle sunarak firmaların gerçek potansiyellerinin ortaya çıkarılmasıdır.


Misyonumuz açık ancak bu amaç için vizyonumuz daha önemliydi.


Bu misyonda, KOBİ'ler için sıfırdan çözümler geliştirebilirdik. Bu yöntem ile şu anki üretkenliğimizin yanına bile yaklaşamazdık. Üstelik firmaları kendimize bağımlı yapardık ki bu 3 ilkemize aykırı.


Zaten dünya genelinde kullanılan markalı çözümler var. Bunlarla ortaklık kurarak ilerleyebilirdik. Ürün adı zaten marka, sanayide her kapı kendiliğinden açılır, reklam bütçesi oluşturmaya gerek kalmaz, en kötü ihtimalle yılda 1-2 kez yapılan bayi toplantısı garanti olurdu. Ama yine hem KOBİ'ler bize bağlı kalır, hem de yerli bir çözüm kullansak bile yurtdışına çok ciddi lisans bedelleri ödetmek zorunda kalırdık. Yine 3 ilkemize uyan bir çözüm değil.


Biz nasıl bir yöntem bulduk? Önce 3 ilkemizi belirledik.

- Çalıştığımız firmalar, ürün ya da hizmetlerimizi kullanırken asla bize bağlı kalmamalı. (Yazılımların Demokratikleştirilmesi İlkesi)


- Yaptığımız her çözüm eğer firmaya özel değil ise herkes ile, firmaya özel ise firma yetkilileri ile açık, şeffaf, değiştirilebilir, güncellenebilir kalmalı. (Yazılımların Demokratik Kalması İlkesi)


- Yapılan her geliştirmenin, verilen her kararın müşteri nezdinde bir kalite yaratması gereklidir. (Demokratik Çözümlerin Sürekli Kalitelileştirilmesi İlkesi)


Probleme bu pencereden bakınca açık kaynak kodlu çözümler ile ilerleyerek;

- Dünya genelinde kullanılan kaliteli çözümlerin yerelleştirilmesini, ülke genelinde kullanılmasını,

- Ülkemize katma değeri yüksek çözümlerin sunulmasını,

- Yurtdışına veya herhangi bir kuruma lisans zorunluluklarının kaldırılmasını,

- Kullanılan çözümlerin son kullanıcılar tarafından özelleştirilebilmesi ile kalifiye eleman yetiştirilmesini sağladık.


Dolayısıyla vizyonumuz : İşletmelere sunulan yazılım çözümlerinin demokratikleştirilmesi ile karşılıklı kazan ortamının sağlanmasıdır.


Eğer siz de bizim gibi düşünüyorsanız, birlikte çalışabiliriz.

Kısaca Tarihçemiz

2018 Mayıs

Kuruluş

2019 Mart

İlk ERP çözümümüzün implementasyonu. ERPNext v11 ile başlanan proje bugün firma açısından kritik öneme sahip olup, özellikle proje bazlı yapılan işlerin maliyet hesaplamarında kullanılmaktadır.

2019 Nisan

İlk iş zekası çözümümüzün implementasyonu. Firma açısından kritik öneme sahip verilerin bütün yöneticiler tarafından görülebilmesi, anlamlaştırılması ve özel durumlarda alarmlar ile anlık aksiyon alınabilmesi sağlanmıştır.

2020 Ocak

İlk IoT çözümümüzün implementasyonu. Enerji verimliliği gibi günümüzde kritik öneme sahip verilerin takip edilmesi ve üretim verileri ile eşleştirilerek doğru maliyet kurgularının oturtulması sağlanmıştır.

2020 Mart

İlk yurtdışı faaliyetimiz. Avustralya'da hizmet vermekte olan firmanın sipariş, üretim, stok takibi süreçlerinin takibi sağlanmıştır.