Metabase Nasıl Güncellenir?

İnternet üstünden kullanılan ürünlerin güvenli kalması için güncel tutulması gerekmektedir. Bu yazımızda daha güvenli sistemler için güncellemelerin nasıl yapılacağından bahsedeceğiz.

 · 1 min read

Bütün iş yönetim uygulamaları ve veritabanları ile uyumlu çalışan iş zekası çözümü Metabase için güncelleme yapmak oldukça kolaydır. İş zekası çözümleri ve firmanıza faydaları ile ilgili genel bilgi almak için ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.


Metabase kurulumu sadece tek bir ".jar" dosyasından oluşmaktadır. İlgili dosya yeni versiyon dosya ile değiştirildiğinde, Metabase, otomatik olarak gerekli güncellemeleri yapmaktadır.


Metabase güncellemek için izlenecek adımlar aşağıda ki gibidir:

  1. Servis ile çalışıyorsa, öncelikle servis durdurulmalı,
  2. Metabase yüklü klasörün yedeği alınmalı,
  3. Github veya Metabase sitesinden ilgili versiyon (jar dosyası) dosyası indirilmeli,
  4. İndirilen "metabase.jar" dosyası ilgili klasöre kopyalanmalı,
  5. Servis ile çalışan sistemler için servis tekrar başlatılmalıdır.


Metabase açılış esnasında hazırlanmış bütün gösterge panellerini (Dashboard), alarmları, kullanıcıları ve yetkileri günceller.


Ayrıca, otomatik güncelleme denetimi açıksa, yönetici konsolunda aşağıda ki gibi uyarı gelir.


https://serversoul.com/wp-content/uploads/install-metabase-upgrade-768x508.png


Not: Metabase veritabanı bağlantısı ayarlanırken, veritabanınızda sadece okuma yetkisi olan bir kullanıcı açtığımız için verilerinizde sakıncalı bir işlem yapmasına imkan yoktur.


Not2: Sistem güvenliği için yazılım güncellemeleri yerine güvenlik duvarı kullanılması, VPN ayarlanması, IP kısıtlama, sistemin internete kapalı tutulması gibi yöntemler daha çok kullanılmaktadır.


No comments yet.

Yorum ekle
Yorum eklemek için Ctrl+Enter tuşlarına basın